Resultats de la cerca frase exacta: 380

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. pasta alimentària
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Producte obtingut per dessecació d'una massa no fermentada feta amb farina, sèmola de blat dur o de blat candial i aigua, que s'emmotlla mecànicament segons formes diverses. [...]
2. pasta
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Part interna del formatge. [...]
3. pasta de crestes
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pasta molt fina feta de farina i aigua, cuita en motlle i doblegada sobre ella mateixa per a cobrir el farciment. [...]
4. formatge de pasta cuita
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge en el procés d'elaboració del qual la temperatura de la quallada arriba a 50-60 graus. [...]
5. formatge de pasta filada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge que s'obté amb la quallada un cop feta, introduïda en aigua a 80-90 graus, agitada i refredada. [...]
6. formatge de pasta semicuita
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge en el procés d'elaboració del qual la temperatura de la quallada arriba a 40-42 graus. [...]
7. formatge de pasta tova
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge humit i tou, de coagulació enzimàtica que, un cop coagulat, es talla de manera que mantingui el màxim de xerigot i, amb ajuda de la temperatura i l'escorregut, retingui prou humitat. [...]
8. pasta en un recipient
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de pasta elaborat coent tots els ingredients alhora en un mateix recipient. [...]
9. rentat de la pasta
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Operació consistent a eliminar una part del xerigot de la quallada ja tallada i afegir aproximadament la mateixa quantitat d'aigua a la mateixa temperatura del xerigot per tal de reduir-ne la lactosa i evitar una acidificació excessiva. [...]
10. amanida de pasta
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
Pàgines  1 / 38 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>